Finnvitsit eli Tähtien sota – 2014

Finnvitsit eli Tähtien sota – kesäteatterishow Porvoossa 2014 Porvoon taidetehtaan lämpiössä

On vuosi 2042 ja Danny täyttää 100 vuotta, kuten niin moni muukin suomalainen. Tämä on mahdollista, koska on keksitty vain suomalaiseen geeniperimään sopiva lääkeyhdistelmä, joka estää ikääntymisen ja saattaa jopa kääntää biologisen kellon kulun päinvastaiseen suuntaan.

Järjestysmiehet Reunanen ja Notkelmainen seuraavat yleisön asettumista paikoilleen Dannyn satavuotisjuhlassa. Tästä alkaa Finnvitsit eli Tähtien Sota: humoristisia hetkiä ”tositapahtumista” ja tarinoista viihdetaiteilijoiden ja poliitikkojen elämästä menneinä aikoina. Tämä tapahtuma kertoo yhdestä suomalaisen viihteen kesäjuhlasta niin lavalla kuin takahuoneessa.

Tarinoiden ja glamourin tunnelmissa tunnetut vieraat seuraavat hahmoina toisiaan, mm. Katri-Helena, Paula Koivuniemi, Mette Mannonen, Laura Voutilainen, Tarja Turunen, Kikka, Tina Turner, Anita Hirvonen, Lady Gaga, Kaija Koo, Esko Salminen, Tarja Halonen, Martti Ahtisaari ja Sauli Niinistö, Matti ja Teppo, Juha Föhr, Eino Grön ja Sliipparit, Jukka Kuoppamäki, Nipa Neumann , Sakari Kuosmanen, Matti Nykänen ja tietysti ROBIN, ELVIS JA DANNY.

Kuinka kaikki tämä oikein sai alkunsa? Käsikirjoittaja JUHA LAITILA: ”Olemme vuosia artistien ja muusikoiden kanssa muistelleet viihdealan kommelluksia ja tarinoita. Vähitellen syntyi ajatus, että jotain niistä olisi saatava myös talteen myöhempiä aikoja varten. Ohjaaja OTTO KANERVA näki tarinoissa aineksia lavaesitykseen: show’ta ja viihdettä yhdistettäisiin humoristiseksi esitykseksi suurelle yleisölle. Mukaan liittyi myös imitaattori JUKKA LAAKSOSEN, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä jo 1990-luvun alkupuolelta, tv:n sketsisarjojen ja keikkojen muodossa. Lopulta saimme mukaamme myös DRAG QUEEN SHEILAN alias ANTTI TAIPALEEN. Hän tuo esitykseen näyttävyyttä ja loistokkuutta upeilla asuillaan ja hahmoillaan.”

Vastaamme mielellämme

Onko mielessäsi kysymyksiä, lipputilaus tai terveisiä?

Ota yhteyttä